Tlf. 54 43 45 27
Børnemiljøvurdering

Vi er en selvejende daginstitution fra 1971 under Danske daginstitutioner, der er beliggende centralt i Nørre Alslev by. Vi er normeret 64 børneenheder. Vi har tre stuer, en vuggestuegruppe, og 2 blandede grupper i alderen 2,10 og op til 6 år.

Inde i børnehaven

Huset er indrettet med tre stuer, hvor hver stue består af et grupperum samt tilhørende mindre legerum. Stuerne er centreret omkring vores fælles garderobe/alrum. Til hver stue er tilknyttet toiletforhold.

Alle børn sidder ved høje borde og stole, og legetøjet er placeret i børnehøjde.

Legepladsen

Vi har en stor legeplads, der går rundt om hele huset. Det er en gammel legeplads med en del frugttræer og buske. Vi har en bålhytte, der skal være centrum for en kommende naturlegeplads.  Vi har en sanselabyrint med dufte og frugtbuske.
Yderlige har børnene mulighed for udfoldelser på gynger, legetårn, sandkasser,  en prærievogn, balance– og kolbøttestænger, en stor høj med rutschebane. Højen fungerer også som kælkebakke om vinteren. Der er gode muligheder for, at børnene kan lege både i nærheden af voksne, og lidt mere uforstyrret.

Det psykiske børnemiljø

Vi er en lille børnehus der vægter tryghed, nærvær, omsorg, tolerance, og respekt for den enkelte højt. Vi prioriterer venskaber mellem børnene højt. Der hersker en åben og ærlig dialog imellem børn/voksne/forældre.
Alle voksne og børn kender hinanden.

Det æstetiske børnemiljø

Væggene i børnehaven er holdt i lyse, venlige farver.
Vores stuer er indrettet med forskellige legehjørner og små rum, hvor børnene kan udfolde sig både i kreativitet og leg. Børnehaven er altid dekoreret med børnenes egne tegninger, m.m.

Generelt

Børnehaven deltager aktivt i lokalsamfundets aktiviteter. Vi pynter juletræ på torvet, går Lucia på plejehjemmet og skolen. Vi benytter os af de kulturelle tilbud, som biblioteket udbyder, fx film, teater og musik. Vi bliver inviteret til at deltage i tegnekonkurrence i den lokale handelsstand og indvielser. Børnehaven er en tæt integreret del af lokalsamfundet.

Side opdateret d. 19.07.16 - til forsiden